Sarp Intermodal speeds up its digital journey 20/02/20

< Back to list

Source:

 

Sarp Intermodal, dijital yolculuğunu hızlandırıyor

By
devirsaati
-
Şubat 20, 2020

SarpIntermodal
Sarp Intermodal, ekipman ve yurtdışı yatırımlarıyla birlikte dijitalleşmeye sürecini de hızlandırdı.

İntermodal taşımacılık alanında Türkiye’nin öncü şirketlerinden olan Sarp Intermodal, dijitalleşme sürecine de hız katıyor. Şirketin Süreç Geliştirme Direktörü İsmet Karaman, tüm iş süreçlerini teknolojik ve yenilikçi çözümler ile geliştirerek tam kontrol altına almayı, buna ilave olarak da önümüzdeki iki yıl içinde kağıt kullanımını sıfıra indirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Sarp Intermodal, ekipman ve yurtdışı yatırımlarıyla birlikte dijitalleşmeye sürecini de hızlandırdı. İş akışlarını tam anlamıyla kontrol altına almayı amaçlayan şirket, sahip olduğu verileri en üst seviye güvenlik altında tutmak ve verileri doğru yorumlayabilmek için teknolojik altyapısını güçlendirdi.

Dijital dönüşüm ile şirketlerin daha etkin işleyen yapılar haline gelebileceğini aktaran Sarp Intermodal Süreç Geliştirme Direktörü İsmet Karaman, dönüşüm sürecinin zamanında ve doğru bir şekilde yapılmasıyla birlikte pazarda büyük bir avantaj sağlanabileceğini de belirtti.

“Dijital dönüşüm süreçlerimizin temelinde, minimum fiziksel çaba ile maksimum verimlilik sağlanabilmesi var. Bu yatırımlar önemli ölçüde zaman kazandırırken, maliyet yönetimi açısından da fırsatlar oluşturmaktadır.” diyen Karaman, başta ERP sistemlerinin ve diğer BT altyapılarının bulut ortamına taşınmasıyla her yerden erişilebilir, güvenli bir mimari oluşturduklarını dile getirdi.

Karaman, veri güvenliği ve yedekleme konusuna da değindi. Verilerinin, 3-2-1 kuralına uygun olarak, endüstri standartlarında şifrelenerek (AES-256bit) saklandığını açıkladı.

IsmetKaraman_SarpIntermodalSarp Intermodal Süreç Geliştirme Direktörü İsmet Karaman

Tüm süreçler dijitalleşiyor

Lojistik sektörünün oldukça karmaşık bir yapıya sahip olduğunu, sistemde yaşanabilecek küçük bir aksaklığın tüm teslimatın gecikmesine neden olabileceğine dikkat çeken Karaman, sektörün yalnızca taşımacılıktan ibaret olmadığını, dijital dönüşüm için depolamadan elleçlemeye, barkodlamadan araç, konteyner ve ekipman takibine kadar sistemli bir çalışma gerektiğine vurgu yaptı.

Akıllı iş zekaları kullanılarak finans ve operasyon süreçlerinin yönetimini mobil cihazlardan takip edip yönetebildiklerini belirten Karaman, kullandıkları takip sistemleri sayesinde sadece çekicilerin değil ekipman havuzlarındaki konteyner ve Swap Bodyleri de dünyanın her yerinde anlık olarak izleyebildiklerini belirtti.

Var olan iş süreçlerini dijital ürünlerle güçlendirdiklerini belirten Karaman, tedarikçi ve müşterilerinin ERP sistemleri ile entegrasyon çalışmalarında da hızla ilerlediklerini ifade etti. Kısa sürede, mümkün olan tüm paydaşlarını dijital dönüşüm süreçlerine dahil edeceklerini ve iki yıl içinde kağıt kullanımını da sıfıra indirmeyi hedeflediklerini açıklayan Karaman, şöyle devam etti: “İntermodal taşımalarımız ile yılda 320 hektarlık ormanı koruyoruz. Dijitalleşme sürecimizi tamamladığımızda, çevreye daha da az zarar vereceğiz.”

2019 yılı sonu itibari ile tüm teknik altyapılarını ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) standartlarına uygun hale getirdiklerini açıklayan Karaman, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamındaki çalışmalarını da ISO süreçleri ile birlikte yürüterek başarıyla tamamlandıklarını sözlerine ekledi.

Top